Svi vi koji ovu subotu niste bili u Paklenici imate zbog čega žaliti. Iako je nedjelja više manje razočarala sa svojim oblacima rano ujutro, subota je bila divota! Još bolje od svega je bilo to što Paklenica nije bila toliko okupirana kao što zna biti. Pošto nam se približava dug vikend zbog Uskrsa kad će se cijela Slovenija preseliti u Starigrad, ovaj vikend je bio pravo zatišje pred buru.

Divotu subotnjeg dana parali su jedino uzvici iz lakših dužih smjerova kao sjeverno rebro, kanjonski i sl. gdje su penjali školarci neke alpinističke škole. No to nije smetalo Šimi Jukiću koji je u navezi sa Lukom Mudronjom bio u Jenjavom (7a+, 350 m), njegovom starom dužniku. Ovaj put mu nije ostao dužan te ga je prošao slobodno. Druga dužina, ujedno i najteža, je bolderski detalj od svega tri kompleta, a u nastavku je predivni eksponirani 6b. Nek je više ovakvih dana i vijesti!

Ne umanjujući uspjeh ove zadarsko-murterske naveze ne možemo odoliti da ne pohvalimo i našu dragu tajnicu Vesnu koja je također provela uspješan vikend u kanjonu. Vesna je, kako samo ona zna, neometano odspavala sve detalje puta kraj sektora Ptice. Ni njoj nisu smetali povici iz Sjevernog Rebra 🙂

Oglasi