Za one koji možda nisu upoznati, prošlo ljeto se u Salima na Dugom Otoku uz suradnju s njihovom turističkom zajednicom uredilo penjalište “Stara Kava”. Nekolicina posvuduša iz penjačke sekcije je otišla doli i uhvatila se motike, motorne pile i bušilice. Saljani i prvenstveno naš Ferdo su se pokazali kao fenomenalni domačini i svima je bilo jasno da nas se i neće baš tako lako rješiti.
U sklopu “Šeteman: MODRO” vezano uz njihovu 3. regatu “Gladuša”, Saljani su nas pozvali da dodamo malo zelene u tu modru i pomognemo im kušat stinu.

Nažalost cijeli tjedan je prošao više u znaku kiše nego modrog i zelenog, ali nekako smo uspili odraditi bar jedan dio i u petak smo odveli mlade Saljane penjati. Oni oduševljeni, a mi još više. Vrbovanje mladih penjača u Salima je tek počelo, jer iz iskustva znamo da jedan Saljanin u sekciji vridi ka 5 drugih. Kiša nam nije dala baš puno vremena pa se pobiglo škrapama do Brbišćice, a nakon toga puni dojmova pravac u Maritima.
Priče iz Maritima ćemo ipak zadržati za sebe. (Bar one kojih se sjećamo).
Subotu je vrijeme bilo na našoj strani i kiša nije stala padati cijeli dan pa smo mi fino sve prespavali jer nas je čekala još jedna duga noć uz jedriličare i proslavu uz Ljetno kino i Fish Factory.

I dok mi se jetra još uvijek oporavlja od napornog penjačkog vikenda mogu samo citirati dva velika penjača i draga prijatelja:

“Nije lako biti vrhunski sportaš”
&
“Ferdo, ni vlasti me čača ne bi ovako ugostija”

Oglasi