Malo po malo penjačka zajednica postaje sve veća, spitovi se buše na sve strane, zveckaju sidrišta, stijene se čiste. Odličan je to osjećaj kad nakon nekoliko dana truda digneš pogled s bušilice ili kosira (ovisi što radiš) i vidiš da je stijena nekad obrasla travom sad postala penjačka, i da je bivše odlagalište smeća obraslo u draču sad ponosno penjalište. Ma ne samo penjalište već se sad i sektorom zove. E pa dragi moji penjači, predstavljamo vam jedno takvo penjalište koje je svoje novo ruho počelo dobivati ovaj vikend. Radi se o prvom penjalištu na Pelješcu – sektor PRŽUN.

Dvije članice PD Paklenica (jedna od njih svima vama poznata u penjačkoj sekciji) i dečki iz Ogulinske stanice GSS-a su se u petak popodne uputili prema Orebiću na Pelješcu gdje su u suradnji sa njihovom GSS stanicom, općinom i PD Sv. Ilija započeli radnu akciju “Dajmo im da penju”. Put je bio dug i iscrpljujuć. Naš batmobile (ilitiga ČAĐO, naširoko poznata ogulinska legenda) je dao sve od sebe, ali ga je snaga, tj. remen izdao na samom ulazu u Orebić i još uvijek se nalazi na rehabilitaciji kod najboljeg mehaničara s Pelješca – Super Maria. No nema te tuge koju vino s Pelješca ne može zaliječiti a dobro društvo je i u šalu pretvoriti. Bez obzira na sve dižgracije, radovi su počeli u subotu ujutro i još uvijek traju.

Prvi sektor Pržun je samo početak jer je Pelješac, a posebno dio oko Orebića toliko bogat stijenom da nam je čudno da se do sad tako dobro sakrivao. Pošto radovi u postavljanju smjerova još uvijek traju ne možemo vam dati točna imena i ocjene, ali čim bude sve gotovo prvi ćete saznati. Uglavnom radi se o sektoru od nekih 10tak smjerova s ocjenama “za svakoga po nešto”. Nastavak ove akcije će biti najvjerojatnije na jesen kad će se još nekoliko stijena na Pelješcu moći busati da su sektori 🙂

Oglasi