IMG_9967Naš Berlinski Zadranin Dennis pozvao nas je na zimsku ekspediciju u Berlin :).Pustolovinu smo započeli ranim jutrom, ceste su bile čiste, put dugačak, auto udoban.

Oko 21:00h smo stigli u Berlin, i naravno prije nego što smo se uopće smjestili otišli smo u Der Kegel (penjalište) vidjeti gdje ćemo provesti velik dio našeg posjeta Berlinu.

Ulaskom u kompleks , nestao je sav umor i pospanost od puta, a pojavilo se veliko oduševljenje i euforija predivnim prostorom i boulderima.
Penjali ipak nismo, fizika je odradila svoje i vodoravan položaj nam je ipak bio privlačniji.

Došli smo u stan kod našeg domaćina Chrisa, a tamo nas je dočekalo pravo iznenađenje.
Naime Chris je udomio psa iz zadarskog azila, a Đuro je pravi penjački pas. Boulderi mu ne predstavljaju nikakav problem ako je štap u pitanju.

Nakon odmora slijedi jako uzbudljiv dan. Prvi susreti s penjanjem leda , oduševljenje i ogromna bol u rukama nakon istog.
Pošto je led iscrpio svaki atom naše snage, boulder nije dolazio u obzir. Uputili smo se u turističko razgledavanje grada uz najboljeg vodiča Dennisa, a navečer smo otišli na koncert The cat empire-a koji je ispunio sva naša očekivanja.

Treći dan smo u potpunosti rezervirali za Kegel!
Boulder dvorana je predivna, sport i umjetnost u jednome. Izbor  boulder problema je jako velik, a hvatišta se mijenjaju svaka dva tjedna , tako da izazov postaje još veći. Nakon silnog penjanja nastupila je glad , a Dennis nam preporuča sushi kao pravu laganu hranu za povratak energije. Poslije prvog kolutića došlo nam je da povratimo nešto drugo,a ne energiju :).
Nije to spiza za nas, daj ti nama janjetine i kapulice mlade, djeluju bolje od bilo kojeg red bulla ili sushija :).
Gladni i umorni, otišli smo na pravi turski kebab (Turci su tamo skoro domaći, koliko ih ima) pošteno se najeli i u krpe!!

Četvrti dan prepušteni sami sebi, uputili smo se na istraživanje ovog ogromnog grada.
Grad je predivan, šarolik i svakako drugačiji. Meka za arhitekte, street art umjetnike i naravno nas penjače :).

Peti dan, dan odlaska.
Tuga!! Prebrzo je završilo . Berlin i njegova energija su nam se brzo zavukli pod kožu i povratak u stvarnost nam i nije bio baš privlačan :((.
Put natrag je bio jako, jako dug. Pokvario nam se auto, kao da ni on nije htio natrag u Zadar. Ali uz pomoć ADAC-a i nakon više sati čekanja, ipak nastavljamo put kući.
Stigli smo dan kasnije, umorni, neispavani i prljavi, ali ipak sretni!! :))

Dennis hvala ti na ovoj pravoj penjačko-turističkoj avanturi, da znaš vidimo se opet u BERLINU, a sigurna sam da ćeš morati napraviti listu čekanja za ostatak ekipe iz sekcije :)))))

 

Oglasi