Oznake

Umjetna stijena u O.Š. Šime BudinićZahvaljući jednom od naših najvrijednijih članova Ferdinandu Petešiću, sportsko penjanje polako ulazi u školske dvorane, kao dio mnogobrojnih sportskih aktivnosti naših školaraca.

Kako je sve počelo?

Prilikom posjete obiteljskim prijateljima u Austriji, koji su ujedno i profesori u tamošnjim školama, Ferdo dolazi do saznanja kako uglavnom svaka školska dvorana ima svoju umjetnu stijenu.
Po povratku kući ideja mu ne izlazi iz glave,a supruga Zrinka mu daje vjetar u leđa i predlaže razgovor s ravnateljem O.Š. Šime Budinić, koju pohađaju i njihova djeca.
Razgovor teče glatko, ravnatelj bez problema prihvaća ideju, ali naravno spominje manjak novca za izvedbu iste.

Realizacija projekta

Ferdo je uporan i ne želi odustati od svoje zamisli. Želi pružiti mali djelić onoga što je vidio u Austriji i našoj djeci, među kojom sportsko penjanje postaje sve popularniji sport.
Svoj projekt prezentira pročelniku sporta Grada Zadra i nailazi na razumijevanje i novčanu podršku.

Idemo graditi stijenu!

Naravno da u današnje vrijeme nije dobio količinu novca koja bi bila idealna za savršenu realizaciju projekta, i tu uskačemo mi, članovi sportsko penjačke sekcije PD Paklenica donacijom pokojeg hvatišta i nekoliko pari vrijednih i spretnih ruku (Aco, Jerry, Nino).
Dečki su poput pravih majstora u dva popodneva složili stijenu, i tako razveselili male đake koji će sa sportskim penjanjem sigurno još više zavoljeti sat tjelesne kulture, i dodatno razviti svoje motoričke sposobnosti.

Tu nije kraj!

Kako čujem još jedan naš član, Mate Ivić u O.Š. Šimuna Kožičića Benje planira nastaviti ovu akciju.
Mate, želimo ti svu sreću i naravno ako ti zatrebaju vješte i vrijedne ruke znaš koga treba pozvati 🙂
Svaka čast našim vrijednim dečkima! Nadamo se da će jednog dana svaka školska dvorana u Zadru imati svoju umjetnu stijenu, da će se Grad Zadar smilovati našim članovima i ustupiti veći prostor za što bolje i kvalitetnije treniranje ovog sve popularnijeg sporta.

Oglasi