Novopečeni penjači iskušavaju boulder

Nedavno je i Šibenik dobio svoju penjačku scenu. Članovi HPK Sv. Mihovil odlučili su osnovati svoj sportsko penjački odsjek, te su u nedostatku umjetne stijene a prisiljeni kišom i ružnim vremenom odlučili doći posjetiti naš boulder. Izašli smo im u susret te smo dvije Nedjelje za redom otvorili dvoranu i koliko toliko pokušali pomoći i objasniti boulder tehniku i način penjanja. Dobili smo informaciju od njihovog pročelnika Damira Trokića, kako se čeka odobrenje projekta za izgradnju stijene u centru grada. Želimo vam svu sreću i nadamo se da ćete u skoro vrijeme osim stijene izgraditi i svoj boulder.

Pošto su nam se Šibenčani s ponosom pohvalili svojim novim malim sektorom, morali smo im uzvratiti posjetom. Prva sunčana Nedjelja i nije nam dugo trebalo da se organiziramo i odemo vidjeti o čemu se to priča 🙂
Penjalište se nalazi u šibenskom kanalu uz samu šetnicu Sv.Ante. Ima 5 smjerova, ocjena otprilike: 6a,5c,5c+,5b i 4c. Preporučamo svima da odete đir, pogotovo kad malo zatopli, jer je ambijent idealan za ljetne radosti, DWS i penjanje.

Pozdrav Šibeniku i vidimo se uskoro 🙂

Oglasi