prvi vikend škole

Počela je još jedna škola sportskog penjanja. Druga po redu u vodstvu instruktora Gorana Radoša uz pomoć 18 asistenata. Prvi vikend 12.-13. 04. održan je u NP Paklenica, sudjelovalo je 16 školaraca.

Prvi dan vikenda radilo se na tehnici kretanja, čvorovima, opremi i načinu osiguravanja. Drugi dan vikenda vježbalo se penjanje i sigurnost na stijeni.
Škola ne napreduje po planu i programu te je u zaostatku zbog nepovoljnih vremenskih prilika, zbog kojih se nisu uspjela odraditi zadnja 3 vikenda u komadu i odgođeni su izleti na Pag i Mali Vaganac.

Za sljedeći vikend planiran je izlet u Omiš i Brela,u slučaju ne mogućnosti penjanja na penjalištu školarci će imati priliku posjetiti i penjati u novo otvorenoj dvorani Marulianusa.
Dvorana se nalazi pod tribinom nogometnog stadiona na Poljudu. Nakon završene izgradnje svih sektora, to će biti najveća boulder dvorana u  Hrvatskoj.

Penjački Centar Marulianus i ekipa (slika preuzeta s facebook stranice centra)

Zbog nestabilnog  vremena, trajanje škole će se produžiti, stoga molimo školarce, a i asistente za malo strpljenja i nadajmo se sunčanom i lijepom vremenu narednih nekoliko vikenda.

Oglasi